PAPER

Comprar paper online a Raima
A Raima som especialistes en paper! Tant si vens a la nostra botiga física, com si compres en línia, aquí trobaràs molts tipus de paper que comprar per als teus projectes manuals.

Consells per escollir paper per als teus manualitats
Al mercat hi ha una gamma de papers per escollir tan àmplia, que fins i tot els especialistes, artistes i artesans tenen múltiples opcions on escollir per les seves creacions. En aquesta extensa varietat de papers, hi ha consideracions que s’han de tenir en compte a l’hora de sel·leccionar el que més ens convé per al que necessitem. Aquí us deixem uns petits consells perquè pugueu valorar quin és el paper que necessiteu.

Pes. El paper amb el qual treballaràs ha de tenir el pes adequat perquè el puguis treballar fàcilment. Necessites doblegar el paper? Si és així, quant? Pot el paper resistir un plec o més? Podràs manipular-lo si el doblegues? El paper voluminós i de gran gramatge pot no ser prou flexible, i per contra, els de menor gramatge poden trencar-se o no ser tan consistents com necessites. El paper es ven per diversos atributs, un d’ells pel pes, i a l’hora de comprar-lo, hauràs de sopesar quin és el gramatge que precises per al teu projecte.

Capacitat d’absorció. Si tens planejat fer servir cola en el paper, has pensat en que depenent del tipus que escullis, la cola o la pega actuaran d’una o altra manera? Els papers més prims poden acabar convertint-se en puré, mentre que si el paper és setinat, pot ser que no se t’enganxi per falta d’absorció. Si desconeixes com reaccionarà la cola en determinat tipus de paper, consulta als nostres especialistes o prova en una mostra abans d’usar-lo en el teu projecte final.

Tall. ¿El paper que has triat es talla fàcilment amb tisores, o hauràs de necessitar un tall especial juntament amb un regle i una taula per tallar? Molts papers, quan es tallen, deixen filaments en les vores; és una bonica manera de crear efectes diferents, però és això el que vols? Si saps quin tipus de tall vols aconseguir, pots procedir a comprar el paper que més et convingui; si no, pots consultar-nos en qualsevol moment.

Composició. La composició del paper és molt variada, i dóna lloc a molts tipus de papers; alguns, per exemple, estan fabricats a partir de mescles d’altres papers i materials (el paper reciclat, per exemple). Això provoca diferents tipus de textures i acabats: poden tenir una superfície llisa, altres rugosa, texturitzada, etc. Depenent del teu projecte, faràs servir un tipus de composició o una altra, ja que no totes serveixen per el mateix!

Proves. És molt important que abans de llançar-te a fer servir un paper per al teu projecte, ho provis primer, per comprovar si realment funcionarà l’aplicació que li facis. Això evitarà disgustos, i t’estalviarà costos.

Accessoris. No t’oblidis dels accessoris i la resta de materials que tens planejat (o no) utilitzar en el teu projecte. La qualitat del paper és important, però igual d’important és la qualitat dels pinzells, bolígrafs, llapis, pintures o coles que utilitzaràs sobre aquest. Pots fer una ullada per la botiga digital de Raima per comprar tots els accessoris que necessites, estarem encantats d’atendre’t.