Cal·ligrafia

Vols aprendre cal·ligrafia?
La cal·ligrafia és l’art d’escriure els signes d’un llenguatge amb lletra bella, artística i correctament formada. Aprèn la tècnica d’escriure i converteix-la en un art!
Tot i la creixent proliferació de les Apps que organitzen la nostra vida i emmagatzemen en núvols nostres arxius, ressorgeix de les cendres la ploma contra les tecles. Res es pot comparar a una carta o a una targeta escrita a mà amb lletres boniques, plasmant-hi la teva marca personal i original, per enviar a la teva família i amics.
L’art de la cal·ligrafia ha aconseguit sobreviure gràcies a la seva estètica i a tot allò que és capaç de projectar sobre la persona que escriu, sense intervenir maquinària alguna. Aprendre cal·ligrafia anima les persones a prestar més atenció, a concentrar-se en les manualitats que realitzen i, conseqüentment, a augmentar la consideració cap a si mateixos i cap als altres.
La cal·ligrafia xinesa
Tradicionalment es considera la cal·ligrafia xinesa com la forma més antiga de les escriptures que existeixen avui dia. És per això que la cultura xinesa, amb la seva bellesa visual i tècniques, així com els seus preceptes metafísics, influeixen molt en la cal·ligrafia.
A la Xina, la cal·ligrafia ha experimentat un desenvolupament increïble i es gaudeix com a cap país del món. Per exemple: la primera foto que se li pren als nens nounats en l’àlbum familiar, mostra felicitacions escrites amb pinzell i tinta per part dels familiars i amics. En els casaments, l’aixovar està brodat amb paraules en estil de cal·ligrafia i, com aquestes, una infinitat de tradicions ho reflecteixen.
Sabies que a la Xina un bon metge es mesura per la seva bona cal·ligrafia? Tant és així que, per convertir-se en oficial, es posa més èmfasi en això que en l’examen!
A la Xina hi ha diversos paràmetres per mesurar la qualitat de la cal·ligrafia. Per exemple: la llegibilitat dels caràcters, que aquests siguin concisos, l’ordre en què s’escriu, que vagi d’acord amb el ritme i també es valora molt la seva estètica.
La cal·ligrafia occidental es desenvolupa de forma totalment diferent
En l’Edat Mitjana els monjos escrivien sobre pergamí i, paral·lelament, la cultura islàmica va desenvolupar la seva pròpia cal·ligrafia basada en l’alfabet àrab. És interessant recalcar que, a causa de la prohibició religiosa de representar éssers vivents, esdevé un art de molt ús en l’arquitectura.
El bolígraf i després les màquines d’escriure i ordinadors han col·laborat en la desaparició de la cal·ligrafia en la nostra quotidianitat; després de la invenció de la impremta, els llibres comencen a difondre de manera que la cal·ligrafia comença a perdre importància.
Avui dia, gràcies a la tecnologia i tot i que les lletres originals s’han copiat com a fonts digitals, la cal·ligrafia ha tornat a tenir un lloc molt especial a la nostra quotidianitat.
Tots els materials per practicar cal·ligrafia els tenim a Raima
A Raima som especialistes en materials de papereria, de manera que a la nostra botiga trobaràs tot el que necessites per practicar cal·ligrafia: papers especials, pinzells, retoladors, etc.
Aquesta és una mostra del que trobaràs en aquesta secció:
Tinta per cal·ligrafia Aladine.
Estilogràfiques Pilot.
Plomes.
No perdis més el temps i adquireix els millors productes per començar a aprendre i gaudir de l’art de la cal·ligrafia.

No se encontraron productos que concuerden con la selección.