Paral·lelament a la nostra activitat comercial, i per tal de construir un pont entre el paper i el món del disseny, RAIMA crea l’any 1990 el Concurs d’Il.lustració RAIMA. Perquè RAIMA creu en el que fa i sí, es llença de cap a projectar el món del disseny arreu i promocionar la tasca dels professionals de les Arts Plàstiques en una ciutat que és insígnia de modernitat, art i disseny.

Ja s’han superat més de deu edicions (la cita és bianual) i més de 4.000 participants, el Concurs RAIMA d’Il.lustració i disseny s’ha consolidat com a un dels més importants de l’Estat, tant pel nombre de participants com per la qualitat de les obres presentades i la dotació dels premis (5.000 € pel primer i 2.500 € pel segon), sense oblidar la grandíssima difusió que té cada obra premiada, doncs es converteix en la protagonista dels 20.000 calendaris de col.leccionista que RAIMA edita i difon cada any entre els seus clients.

El tema que ha d’inspirar les obres sempre és el paper, acompanyat d’algun lema “universal” com ara el cinema, la ciència, la música, etc. La tècnica és lliure, la qual cosa enriqueix notablement la participació: dissenyadors, il.lustradors, dibuixants, etc.

L’obra guanyadora és escollida per un Jurat format per professionals. Des de la primera edició hem buscat l’aval dels estaments professionals, per això ja en aquella edició es van redactar les bases d’acord amb les normes de ICOGRADA (International Council of Graphic Design Associations) amb la supervisió d’un dels seus membres fundadors, el senyor Amand Domènech (fundador també de l’Associació de Dissenyadors Gràfics del FAD, ADG / FAD i de l’Associació per a la Creació del Col·legi Oficial de Dissenyadors Gràfics de Catalunya). Comptem amb el suport dels principals organismes del sector del disseny i de les Arts Plàstiques, F AD (Foment de les Arts i el Disseny) i BCD (Barcelona Centre de Dissseny) i un jurart compost per professionals que representen a les diferents disciplines implicades.

Es premien aquelles obres que millor han sabut reflectir el lema proposat, sota criteris professionals d’originalitat i qualitat artística i tècnica de l’obra.

El Grup RAIMA, doncs, crea escola i dinamitza el sector de la papereria a la vegada que demostra i cultiva el respecte i passió que sent per la cultura i l’art, exercint de plataforma de llançament per als dissenyadors i il·lustradors.

 

RECONEIXEMENT

El Concurs RAIMA es consolida com la convocatòria bianual més important de l’estat per als artistes plàstics, tant pel nombre de participants com per la qualitat de les obres presentades i la dotació dels premis (5.000 € pel primer i 2.500 € pel segon), sense oblidar la grandíssima difusió que té cada obra premiada, doncs es converteix en la protagonista del calendari de col·leccionista que RAIMA edita i difon cada any entre els seus amics i clients. L’any 2014, la Generalitat de Catalunya atorgava a Raima el premi a la millor Iniciativa comercial en innovació.

 

Premi 2014, atorgat per la Generalitat de Catalunya a la millor Iniciativa comercial en innovació.