Decoupage

El decoupage consisteix a tallar i enganxar retalls de paper en un objecte i després cobrir-los amb capes de vernís. Un cop acabat, l’article podria semblar pintat professionalment. La paraula découpage ve del francès découper, que significa tallar. Gràcies al Decoupage pots personalitzar molts articles en la llar mitjançant dissenys tan simples o complexos com vulguis.
Pots aplicar Decoupage en superfícies de fusta, metall o vidre. Retalla les imatges, organitza el teu disseny, enganxa sobre l’objecte que vulguis decorar i aplica capes de vernís. Sota la influència de diferents tradicions de tall, com ara el tall de paper a l’antiga Xina, els aplics de feltre a Sibèria i algunes manifestacions d’art popular a Polònia, el Decoupage es va originar a França al segle XVII, com una forma de decorar prestatgeries, armaris i altres tipus de mobiliari, convertint-se després en un passatemps de moda a Europa, amb dissenys elegants i colorits d’imatges impreses que es van aplicar a una major varietat d’objectes, com cofres, pantalles de llum i articles de tocador.
A principis del segle passat es va utilitzar en algunes mostres de l’estil Art-Deco i en els anys 60 es va fer popular als Estats Units per decorar pantalles de llum, papereres, safates, caixes i diversos articles d’ús quotidià. Amb la tècnica de Decoupage, les possibilitats de personalitzar gairebé qualsevol objecte són infinites: figures, caixes, gerros, testos, plats, safates, posagots, llums i pantalles de làmpades, marcs i miralls, mobles. És un art interessant, relaxant i divertit.
Què necessites per començar a practicar decoupage?
Per començar, abans de res et caldrà un objecte per aplicar el Decoupage, i després, papers decoratius, cola, vernís segellador i pinzells per aplicar-los. Raima t’ofereix tot el que necessites, incloent figures per decorar.
Tots els materials per fer Decoupage a Raima
Figures de cartró per decorar amb la tècnica del decoupage: marcs, caixes de mocadors, portacartas, lletres. Fetes en cartró premsat reciclat, resistents i amb un acabat llest per començar a decorar.
Papers decoratius
Làmines Decopatch, per a aplicar sobre superfícies planes o irregulars. No es trenquen ni descoloreixen.
Fulls de paper d’arròs de Stamperia, ideals per la seva primesa, qualitat, textura, impressió i resistència.
Papers Raima de diferents tipus i dissenys: de textura natural, fets amb bambú, herba, paper, jute, blat, lli; paper setinat Brocade, de tela de brocat de ras fi; paper de regal de dissenys exclusius, fins i colorits; bloc de papers de 36 fulls i 18 dissenys variats.
Coles i pinzells
Vernís-cola Paperpatch, que, en assecar, crea una pel·lícula resistent a l’aigua. És segur per a ser utilitzat per nens; vernís vitrificador AquaPro, segellador, fixador i protector. És inodor, lliure d’àcid i incolor un cop sec; pinzells de diferents gruixos i longitud de truges.
Anima’t a aprendre Decoupage!
Es pot aprendre ràpidament. Aquestes són algunes senzilles instruccions perquè fins i tot els principiants puguin decorar els seus articles favorits fàcilment.
Assegura’t que la superfície estigui neta i seca abans de començar.
Retalla els teus adorns i organitza’ls segons el teu disseny.
Aplica la cola i col·loca la imatge.
Afegeix capes de segellador deixant-les assecar fins que el decorat s’hagi incorporat totalment a la superfície.
Diverteix-te!