CANSON

Canson és líder mundial en la manufactura de paper per a belles arts

Paper Canson a Raima

Fundada per la família Montgolfier en 1557 en la ciutat d’Annonay, França, fabrica una àmplia gamma de papers per a dibuix, per a pintura al pastís, per aquarel·les, per pintures a l’oli, per a pintura acrílica, per a arts gràfiques, per impressió, per art i fotografia digitals, i també altres productes complementaris.

El 1798, l’empresa passa a ser propietat de Barthélémy Barou de la Lombardière de Canson en ser aportada com a dot per matrimoni per Alexandrine de Montgolfier, filla del llavors propietari. D’allí pren el seu nou nom i es converteix en Canson, nom que es manté i es converteix en la seva marca.

A Canson han aconseguit mantenir la seva tradició de paperers artesanals mentre continuen innovant permanentment, pioners en la fabricació de diversos tipus que s’han mantingut per segles, com és el cas de Mi Teintes, paper tintat en massa, reconegut mundialment per les seves qualitats d’autèntic paper d’art.

L’empresa manté el Museu dels Fabricants de Paper Canson & Montgolfier ubicat a la casa natal de la família Montgolfier, on s’exhibeixen documents i màquines de paper totalment operatives perquè el visitant conegui les tècniques de fabricació. Addicionalment, el museu ofereix un recorregut històric sobre el paper, la família i l’empresa, i facilita la iniciació als processos d’elaboració de paper artesanal i globus de paper.

Canson, marca de paper preferida pels artistes

Artistes de tots els temps i del món sencer, de la talla d’Eugène Delacroix, Vincent Van Gogh, Jean-Auguste-Dominique Ingres, Edgar Degas, Pablo Picasso, Henri Matisse, Marc Chagall, Salvador Dalí, Fernand Léger, Aristide Maillol, Andy Warhol, Jean Michel Alberola, Barthélémy Toguo, Patrice Baffou, Sylvia Baldeva, Yan Pei-Ming, Corinne Poplimont, Conrad Roset, Vicente Romero Redondo, fotògrafs com Rocco Ancora, Gabriel Brau, Felicia Simion, dissenyadors com Philippe Starck, han estat i són usuaris de papers Canson. L’empresa ha vingut creant estrets lligams amb ells, en alguns casos, creant suports especialment per a ells, com en el seu moment va ser el cas d’Ingres i Maillol; en d’altres, oferint-los suport i visibilitat, ja siguin pintors, fotògrafs, dibuixants, dissenyadors o creadors de còmics.

Canson, a més de promoure el desenvolupament de l’art a través d’activitats de mecenatge, aposta al desenvolupament sostenible, assegurant la gestió responsable dels boscos, la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del medi ambient.

Així mateix, es manté fidel als seus valors empresarials pel que fa a l’excel·lència ja que 450 anys d’experiència proporcionen un saber fer excepcional i Canson focalitza el seu interès en oferir productes de qualitat insuperable; amb la tradició, respectant el llegat i les exigències dels seus fundadors; amb la innovació, creant productes nous en línia amb l’expectativa dels consumidors: dibuix tècnic, edició d’art, papers fotogràfics i per a l’edició d’art digital; amb la internacionalització, mantenint presència en gairebé 150 països de tot el món; amb l’accessibilitat, oferint solucions per a tots els consumidors, ja siguin artistes professionals, aficionats o escolars, sempre sota els més alts estàndards d’excel·lència.

Tots els papers fabricats per Canson vénen en diferents presentacions, mides i gramatges. Tenen garantia de longevitat i compleixen amb la norma ISO 9706, sense àcid ni blanquejadors òptics.

Mostrando 1–16 de 63 resultados