Paral·lelament a la nostra activitat comercial, i per a construir un pont entre el paper i el món del disseny, RAIMA crea el 1990 el Concurs RAIMA d’Il·lustració i Disseny.

Perquè RAIMA creu en el que fa i sí, es tira de cap a projectar el món del disseny i promocionar la tasca dels professionals de les arts plàstiques en una ciutat que és insígnia de modernitat, art i disseny.

Amb deu edicions (la cita és bianual) i més de 4.000 participants, el Concurs RAIMA d’Il·lustració i Disseny s’ha consolidat com un dels més importants de l’Estat, tant pel nombre de participants com per la qualitat de les obres presentades i la dotació dels premis (5.000 € per al primer i 2.500 € per al segon), sense oblidar la grandíssima difusió que té cada obra premiada, ja que es converteix en la protagonista dels 20.000 calendaris de col·leccionista que RAIMA edita i difon cada any entre els seus clients.

El tema que ha d’inspirar les obres sempre és el paper, acompanyat d’algun lema “universal” com el cinema, la ciència, la música, etc. La tècnica és lliure, el que enriqueix notablement la participació: dissenyadors, il·lustradors, dibuixants, etc.

L’obra guanyadora és triada per un jurat format per professionals i representants de les principals associacions i col·legis professionals del sector de les Arts Plàstiques (Col·legi de Dissenyadors Gràfics de Catalunya, ADP, APIC, ADG FAD, etc.). Es premien aquelles obres que millor han sabut reflectir el lema proposat, sota criteris professionals d’originalitat i qualitat artística i tècnica de l’obra.

El Grup RAIMA, doncs, crea escola i dinamitza el sector de la papereria alhora que demostra i conrea el respecte i passió per la cultura i l’art, exercint de plataforma de llançament per als dissenyadors i il·lustradors.